Scopul proiectelor noastre este integrarea cetățenilor români în comunitatea italiană, păstrând în același timp bogăția culturii lor de origine, în loc să fie “asimilați”, cu riscul de a pierde posibilitatea de a deveni o punte reală de legătură și dialog între două națiuni diferite.

În practică

Integrarea culturii

Atelier de cusut
"Orli e Trame"

Proiectul "Atelierul de cusut "Orli e Ttrame" își propune să creeze momente de socializare și colaborare între asociații și voluntari și să devină o oportunitate pentru multe femei și nu numai, de a reapărea și de a se reinventa în lumea muncii, învățând o meserie sau descoperindu-și o pasiune pentru predare.

Ziua unirii

În fiecare an, pe 1 decembrie, organizăm un festival în cinstea României, pentru a sărbători unirea țării noastre. Este un moment de întâlnire și de împărtășire între toți membrii.

Festival Della Cultura

În fiecare an, orașul Ravenna organizează un festival cultural de trei zile, la care noi participăm cu bucurie și entuziasm. Un moment important de schimb cultural.

Dansuri populare românești

La fel ca și gătitul, dansul este un pilon al culturii noastre. Organizăm cursuri în care putem învăța coregrafii ale dansurilor noastre naționale, pentru a le prezenta pe 2 decembrie la Ziua Unirii României.

Devino membru activ

Dragi români, vă așteptăm la asociație. Împreună, oriunde am fi putem fi a casă!

Dacă aveți orice nevoi, vă rugăm să ne contactați

+[39] 3395819308

Via Cassino 79/B 48122 Ravenna

romaniamare.ra@gmail.com

Newsletter

Înscrieți-vă pentru a rămâne la curent

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

© 2021 – Associazione Romania Mare Toate drepturile rezervate