Obiective

Ajutăm pe tineri să-și descopere originile

Misiune

Transmiterea către copiii lor a culturii, limbii și tradițiilor lor de origine, astfel încât aceștia să poată păstra vii relațiile cu familiile lor de origine care au rămas în țările lor de origine.

Viziune

Prevenirea pierderii identității culturale a generației de tranziție, fără ca aceasta să fi dobândit una nouă, cu consecințe negative asupra dezvoltării psihologice și sociale a copiilor și tinerilor.

Acțiuni

Cum îi legăm de România

Cursuri de teatru în română

Lecții de teatru cu un profesor cu experiență, în care punem în scenă povești tipic românești.

Curs de literatură și gramatică română

Curs de la nivel începător la avansat pentru tinerii care doresc să ia contact cu limba lor și să descopere bogata literatură română.

Curs de pictură creativă

Scoatem la iveală spiritul artistic al copiilor prin lecții de pictură cu artiști români. În fiecare an, la finalul cursului, lucrările sunt expuse la citt@ttiva din orașul Ravenna.

Înscrieți-vă

Proiecte active din 2022

Proiectul Școlii românești
Inima ne bate românește
Martie - Decembrie 2022

Rămâneți la curent

În curând vom afișa proiectele active din 2022

Aruncă o privire

Proiecte realizate în 2021

In limba ta
ți-e dor de mama

Rememorarea sentimentului de acasă

Acest proiect a pornit în iunie 2021 și se datorează muncii voluntare a profesorilor și artiștilor români din zona Ravenna în domeniile de literatură, teatru și pictură. Au fost organizate numeroase ateliere de lucru pentru a-i aduce pe copii mai aproape de cultura lor de origine.

Artă și istorie

Atelier de pictură

Cu participarea pictorului român Hangu Constantin și a profesoarei Mirtis Dumitru, copiii au călătorit prin istoria iconografiei românești. Aceștia au creat opere de artă de inspirație religioasă și nereligioasă folosind o tehnică de pictură pe sticlă.
Literatură și gramatică

Atelier în limba română

Cu ajutorul profesoarei Mirtis Dumitru, elevii au reușit să aprofundeze cunoștințele despre literatura română și gramatica limbii. Lecțiile frontale au avut loc în sala citt@ttiva din Ravenna. În timpul cursului, elevii au avut posibilitatea de a desfășura diverse activități în mijlocul parcului natural Villa Biancamaria, situat în Fratta Terme.
Comedie și pasiune

Atelier de teatru

Datorită eforturilor inimoase ale lui Mirtis Dumitru și cu sprijinului lui Hangu Constantin, copiii au reușit să pună în scenă una din cele mai vechi povești din cultura română, “Prostia omului”, o comedie hilară cu final “educativ”. Copiii s-au angajat la programul de repetiții și, în timp, talentele lor actoricești au ieșit la iveală.
Împreună pentru binele comun

Ziua voluntarilor

Copiii noștri fiind o parte activă a asociației române, în calitate de voluntari, au primit un premiu de recunoaștere din partea municipalității din Ravenna, la ziua de voluntariat organizată de către municipalitate.

Dacă aveți orice nevoi, vă rugăm să ne contactați

+[39] 3395819308

Via Cassino 79/B 48122 Ravenna

romaniamare.ra@gmail.com

Newsletter

Înscrieți-vă pentru a rămâne la curent

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

© 2021 – Associazione Romania Mare Toate drepturile rezervate